Categories
Uncategorized

За здравето на зъбите, няма цена

dental

Нашето здраве няма цена! Здравето е безценно! На добро здраве се радват хората, които полагат ежедневни грижи и се доверяват на правилните специалисти.

Здравето на зъбите ни е много важно, както състоянието на всеки друг орган или система в организма ни. Проучванията показват, че не малко здравословни проблеми се дължат именно на лошата устна хигиена и проблеми в устната кухина. Доказано е, че дори болки в ставите е възможно да бъдат резултат от някакви проблеми със зъбите. Болките в ушите също често са резултат от влошеното състояние на конкретен зъб. Добрите зъболекари с лекота могат да установят това. С проблеми с устната кухина може да бъде свързан дори косопадът. Косопадът най-често води българите при дерматолог, който, обаче, съветва за консултация със зъболекар. Проблеми с жлъчката, дори рак, също могат да бъдат свързани с общото състояние на зъбната кухина.

Абсолютно вярно е, че всяка добра поддръжка, в това число и здравната, е свързана допълнителни разходи. Цените на денталните услуги също утежняват месечния бюджет. Ако помислим рационално, обаче, навреме отстраненият проблем би ни спестил доста пари, които ще се наложи да заделим, когато проблемът се задълбочи.

Зъболекарите в София са единодушни, че в основата на добрата устна хигиена са освен гените на пациента, така и храната, която той приема. Зъболекарите препоръчват, ако не е възможно поне да измием зъбите си, то поне да изплакнем устата след всяко хранене, дори след пиене на напитки, особено захарни и кафе. Всяка храна или напитка полепва по устната кухина и зъбите, оставяйки плака, в която виреят много вредни микроорганизми. Точно тези микроорганизми водят до последици от малкия кариес до много по-сериозни проблеми.

С редовни профилактични прегледи и създаването на ежедневни навици още в ранна детска възраст, си подсигуряваме по-малко дентални несгоди.