Categories
Uncategorized

Какво да гледаме, когато купуваме детски дрешки?

Един родител е длъжен да бъде особено детайлен при селектирането на детски дрехи. Няма да се спираме особено на съвременното звучене на моделите дрехи, колкото на това, какво точно да наблюдавате, докато закупувате детската дрешка. Комфорта и е приоритет номер едно./http://www.butika.bg/dressed/online-magazin.html/

Оглеждайте много внимателно използваните материи, тяхното съдържание на органични нишки или бои. Ако дрешката продължава да „пуска” много цвят, когато я перете, директно я хвърлете на боклука и изберете някоя нова дрешка. Неестествените бои са токсични и биха могли да доведат до редица нежелани алергии на детската кожа. Детски дрехи от памук са много добро решение както за зимните месеци, така също и за лятото.

Купувайте панталонки с ластик. Те са далеч по-удобни и практични от използването на колани. В крайна сметка, вашето детенце ще тича свободно и необезпокоявано от пособията, които носи на себе си. Постарайте се дрехата, която облича да има повече джобове. Малките обичат да складират разнообразни съкровища от игрите на открито. Освен това е ясно, че в джоба спокойно ще сложи ключовете и телефона. Купувайте му блузки които са с копчета. Ако му стане твърде топло, много лесно ще може да разкопчае едно – две копчета, вместо да речем да маха цялата дрешка. Още по-добре е ако има ципове. Те са доста подвижни и здрави. Циповете ще съхранят всичко, което е сложено в джобовете и няма да попречат на детенцето да носи дрехата точно както харесва.

Не избирайте прекалено малки или твърде големи детски дрехи. Както избирате тоалет за себе си, така се старайте и за детето ви. Добре е да му купите панталон един размер по-голям, защото детето израства много бързо и даже след 2 м. няма да му е по мярка, но помислете си колко грозно ще изглежда детето с навити крачоли и как ще бяга, препъвайки се на всяка втора стъпка. Същото се отнася и за много дългите ръкави. Раздърпаният и провиснал външен вид може да бъде избегнат ако проявите малко вкус и внимание за подбраните от вас детски дрешки. Ако купувате яке или спортно горнище, непременно се спрете на яке/горнище с качулка. Ако завали дъжд детето ще може да си я сложи и да се предпази, без да носи със себе си дразнещия чадър, който татко и мама са му казали да вземе.