Categories
Uncategorized

Как да избираме качествени дрехи за нашите деца

Подборът на наистина качествени детски дрехи може да е по-труден отколкото си мислите.

Дребосъците обичат да капризничат и не е изключено многото часове прекарани в лутане по магазините за детски продукти да се окажат абсолютно напразни. Има редица правила, с които е добре да се съобразите, когато подбирате дрехи за вашите малчугани.

Избирайки новите дрешки важно е да имате предвид годините на детето ви. Дрехите за дечица могат да бъдат разпределени в три възрастови подкатегории – бебешки дрешки,, дрехи за подрастващи и дрехи за ученици. Между тях общото е, че независимо от възрастта на малчуганите, те биха искали да се почувстват красиви и свободни. Твърде натруфените дрехи биха ограничили значително свободните движения на детенцето. Препоръчва се облеклото за деца да е изработено от памучна материя. Памучната материя дава на меката кожа на детето да диша. Недейте да избирате детски дрехи направени от синтетични материи.

Малчуганите са постоянно в движение. Те играят, бягат и се изпотяват. Синтетичната материя би създала спарването на кожата, а в най-лошия случай – алергия. Когато купувате детската дреха внимавайте с размера на дрехата/дрехите. Много по-добре е да изберете някоя дреха, която е с един номер по-голяма.

Децата растат за отрицателно време. Често пъти, дечицата нямат възможността да износят новите си дрешки, тъй като за нула време са пораснали и дрешките не са им по мярка вече. Дрешките на дечицата трябва да са направени от здрави и плътни материи. Малките обожават да се играят с дантелките и панделките по новите панталонки и блузки. Именно поради тази причина не е препоръчително да купувате облекло, което е украсено с висящи елементи. Запомнете, че дечицата много харесват да се чувстват независими и свободни. Те биха желали да се обличат и събличат съвсем сами. Добре е детските дрешки да са не с копчета, а с цип. Този цип трябва да е поставен на достъпно място, за да може детето да го стига. Ако пък вашето дете не желае да носи новата си дреха, най-вероятно основната причина се крие в трудността да я облече и съблече. Купете на детенцето комплекти за детската градина, за игра навън и за специални поводи. Нали не смятате, че мъничко дете ще се чувства удобно с нова розова рокля в пясъчника?! Дори и малки, дечицата много обичат да се почувстват харесвани. Когато избирате детски дрехи за тях забравете всякакви желания тъмните цветове. Мъниците се радват на шарените и ярки дрехи. Дреха на точки, с каре или на райета ще се стори наистина интригуваща за малките. Бъдете внимателни при подбора на нюансите. Ако имате син, по-добре оставете розовите дрехи за момиченцата.